Lang taandub ministritoolilt parlamenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Langi eilne aruandepäev algas rõõmsates värvides ja Langil jagus enne IRLi fraktsiooni ette ilmumist jaksu isegi naeratada.
Kultuuriminister Rein Langi eilne aruandepäev algas rõõmsates värvides ja Langil jagus enne IRLi fraktsiooni ette ilmumist jaksu isegi naeratada. Foto: Peeter Langovits

Tagantjärele tarkus, mis saabus Reformierakonnale pärast rahastamisskandaali, mil minister Kristen Michalit ja kogu erakonda lasti kuude kaupa rünnata, õpetas oravaparteid niipalju, et kultuuriminister Rein Langi tema otsuses taanduda ümber veenma ei hakatud.

Peaminister Andrus Ansip viitas juba eile päeval, et kultuuriminister Langi tagasiastumine on pigem tundide kui päevade või nädalate küsimus. Langi jaoks jäi tema tagasiastumise põhjus eile päeval aga endiselt arusaamatuks, kuna tema sõnul on ta rääkinud Sirbi teemal «tõtt ja tõtt ainult», kuid eile õhtul ETV saates «Kahekõne» teatas ta siiski, et astub ministri kohalt tagasi.

«Võin lõpmatuseni rääkida, et faktid kõnelevad minu poolt, aga usaldust mul pole ja ma ei saa seda kuidagi taastatud. Sellises olukorras pole mul mõtet oma kabinetis istuda, sest ma ei saa niikuinii midagi tehtud,» lausus ta ning lisas, et asub ametist lahkumise järel tööle riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles