Tallinna elanike arv ületas 430 000 inimese piiri

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2: LIIKLUSUMMIK, STREIK, ÜHISTRANSPORT :TALLINN, EESTI,08MAR12
Streigist tingitud liiklusummik Vabaduse väljakul kella 17 -18 vahel. Vähesed liinidel olevad  liinibussid olid täis
pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES
TLNPM2: LIIKLUSUMMIK, STREIK, ÜHISTRANSPORT :TALLINN, EESTI,08MAR12 Streigist tingitud liiklusummik Vabaduse väljakul kella 17 -18 vahel. Vähesed liinidel olevad liinibussid olid täis pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Rahvastikuregistri andmeil elas täna hommikuse seisuga Tallinnas 430 007 inimest, aasta algusest on pealinna elanikkond kasvanud 10 177 inimese võrra.

Uusaastahommikul elas rahvastikuregistri andmeil pealinnas 419 830 inimest.

«Kahtlemata on pealinna elanikkonna nii kiire juurekasvu üheks põhjuseks võimalus Tallinna elanikuna tasuta ühistransporti kasutada ning linnaelanikele makstavad mitmesugused toetused,» tõdes linnapea Edgar Savisaar.

«Aga eks eeskätt paneb pealinna kolima riigi äraspidine regionaalpoliitika, mis väiksemaid linnu ja valdu vaikselt välja suretab. Inimesed liiguvad ikka sinna, kus on tööd ja leiba ning kõik eluks vajalikud teenused lihtsalt kättesaadavad.»

Oktoobrikuu alguse seisuga elas rahvastikuregistri andmeil Tallinnas 428 778 inimest, novembrikuu alguseks aga 429 574 inimest, oktoobris kasvas pealinna elanike arv seega 796 inimese võrra. Novembrikuu jooksul on pealinna elanikkond kasvanud 433 inimese võrra.

Kogu möödunud aasta jooksul kasvas tallinlaste arv kokku 3686 inimese võrra. Seega on pealinn tänavu juurde saanud ligi kolm korda rohkem elanikke kui terve möödunud aastaga, seejuures kasvas ametlik pealinna elanike arv üksnes jaanuarikuuga lausa 3219inimese võrra ehk ühe kuuga pea sama palju kui kogu möödunud aastaga.

Eelmise aasta hakul elas rahvastikuregistri andmeil Tallinnas 416 144 inimest. Võrreldes seisuga 1. jaanuar 2012 on Tallinna elanikkond praeguseks kasvanud 13 863 inimese ehk 3,3 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles