Raadil tuli maa seest välja pirakas pomm

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Raadil maa seest välja tulnud lõhkekeha.
Tartus Raadil maa seest välja tulnud lõhkekeha. Foto: Marek Kiik / Lõuna päästekeskus

Esmaspäeval said päästjad teate, et Raadi vanal lennuväljal kaevanud ekskavaator tabas kopaga lõhkekeha meenutavat eset. Kohale sõitnud demineerijad tõdesid, et see on võimas reaktiivmiin Teise maailmasõja ajast.

Teade arvatavast lõhkekehaleiust saabus 25. novembril kella poole kuue paiku õhtul. Kohale sõitnud Lõuna-Eesti pommigrupi demineerijad palusid appi ka päästjaid, kes valgustaksid leiukohta prožektoritega. Uurimisel selgus, et umbes 30 cm läbimõõduga ja üle saja kilo kaaluvat mürsku ei hakata pimeduses ära vedama, vaid seda tehakse järgmisel päeval.

Ala piirati ning eile hommikul otsustati lõhkekeha hävitamiseks linnast kaugemale viia. See oli väljatulistatud Saksa päritolu reaktiivmürsk, mis polnud lõhkenud. Mürsk sisaldas 45 kilogrammi lõhkeainet, mistõttu võeti tarvitusele tõhusad ettevaatusabinõud, rääkis demineerimistööde juht Rauno Saareleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles