Saksamaa saab vaatamata umbusule suure koalitsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside liider Sigmar Gabriel (vasakul) ja kristlik-sotsiaalse liidu esimees Horst Seehofer suruvad leppe puhul kätt, kantsler Angela Merkel näitab aga 185-leheküljelist võimulepet.
Sotside liider Sigmar Gabriel (vasakul) ja kristlik-sotsiaalse liidu esimees Horst Seehofer suruvad leppe puhul kätt, kantsler Angela Merkel näitab aga 185-leheküljelist võimulepet. Foto: AFP/BNS

«Leidsime õiglase kompromissi,» teatas Saksamaa liidukantsler Angela Merkel üleeile pärast pikalt kestnud koalitsiooniläbirääkimisi. «Selle lepingu vaim näitab, et oleme suur koalitsioon selleks, et ka suuri ülesandeid Saksamaa jaoks edukalt lahendada.»

Värskelt paika pandud koalitsioonileping määrab 185 leheküljel kindlaks Saksamaa kursi järgneva nelja aasta jooksul. Peategelasteks on septembrikuiste parlamendivalimiste suurim võitja kristlik-demokraatlik ühendus (CDU), viimase sõsarpartei CSU ning kolmanda osapoolena sotsiaaldemokraatlik SPD.

Uhketele sõnadele vaatamata heidetakse juba praegu võimalikule koalitsioonile ette ebamäärasust. Palju punkte on jäetud tõlgendamise küsimuseks ning majanduseksperdid kuulutavad juba eos tulevasele valitsuskolmikule üüratuid lisakulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles