Poltoranin tahab Veerpalu abiga olümpiavõitjaks tulla

, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu (paremal) annab endast parima, et Kasahstani suusamees Aleksei Poltoranin (vasakul) olümpiavõitjaks tuleks.
Andrus Veerpalu (paremal) annab endast parima, et Kasahstani suusamees Aleksei Poltoranin (vasakul) olümpiavõitjaks tuleks. Foto: Mati Kalve

Aleksei Poltoraninil on sügav sisemine soov ja Kasahstani riigi poolt pandud kohustus võita Sotši olümpial vähemalt üks kuld ning ta loodab personaalse suusaeksperdi Andrus Veerpalu laiendatud abile: «Tahan, et Veerpalu aitaks mind kõiges – õpetaks, kuidas pingeid maandada ja võistlusteks valmistuda. Ühesõnaga, paljastaks kõik saladused.»

Veerpalu ja Poltoranini koostöö on suusamaailmas midagi uut. Õigupoolest on eksperdi amet uus: äsja karjääri lõpetanud tipptegija katsetab suuski ja määrdeid võistluskiirusel ning annab soovitusi ka muus. Teist nii kiiret suusakatsetajat kui Veerpalu maailmas vaevalt et on.

Poltoranini treener Sergei Tiškov oli see, kes otsustas Veerpalu meeskonda tuua: «Eks ta hull idee oli. Kahekordsed olümpiavõitjad istuvad enamasti tähtsatel kohtadel ja teevad tähtsat tööd, mitte ei testi väiksema venna suuski. Kuid Veerpalu oli asjast huvitatud, tahtis just Poltoranini tiimis kaasa lüüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles