TLÜ kampus jätkab arenemist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Jonas võttis kaks kuud tagasi Tallinna Ülikooli kantsleri töö üle Hannes Danilovilt.
Peep Jonas võttis kaks kuud tagasi Tallinna Ülikooli kantsleri töö üle Hannes Danilovilt. Foto: Mihkel Maripuu

Veel kümmekond aastat tagasi nägid Tallinna Ülikooli hooned välja väsinud ja lausa karjusid värskenduse järele. Nüüdseks on uute teadus- ja õppehoonete rajamisega suudetud luua Tallinna kesklinna kompaktne ja modernne ülikoolilinnak, kus esindatud enamik instituutidest ja osakondadest. Veel vaid üksikud üksused paiknevad linnakust eemal, kuid tulevikus on plaan suurem osa neist kampusesse liita.

Peep Jonas, viimase kahe-kolme aastaga on Tallinna Ülikooli linnak saanud lisa kahe uue õppehoone näol – möödunud aasta lõpul valmisid Astra ja Nova. Mida on see kampusele juurde andnud?

Sellega on moodustunud Tallinna kesklinna väga kompaktne ülikoolilinnak, kus on kokku 40 000 ruutmeetrit pinda. Mõningate eelseisvate kolimiste järel võime öelda, et valdav osa kogu Tallinna Ülikoolist asubki siin kampuses. Pärast Astra ja Nova maja valmimist ei ole meil ruumi üle, aga meil ei ole seda ka puudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles