Rein Langi asemele võib tulla Urve Tiidus

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus
Urve Tiidus Foto: Andres Reiss / Postimees

Pärast poolteist nädalat otsimist ja arutamist koguneb Reformierakonna juhatus homme hommikul kell 10.30 esialgse teadmisega, et uus kultuuriminister võiks saada riigikogu liikmest Urve Tiidusest (59).

Homme keskpäeval sõidab peaminister Andrus Ansip president Toomas Hendrik Ilvese juurde suure tõenäosusega koos Tiidusega, et riigipea viimase valitsusjuhi ettepanekul ministriametisse nimetaks.

Olukord võib alati muutuda, kuid Reformierakonna ladvikus ollakse praegu seda meelt, et vajalikud omadused – elukogenud, rahulik, lepitusvõimeline, kultuurirahvale vastuvõetav – on just Tiidusel, kes on olnud kauaaegne televisioonitöötaja, aastatel 2005–2011 Kuressaare linnapea ja 1998. aastast Reformierakonnas. Viimati kohalikel valimistel Kuressaares kandideerinud naine saavutas linnas viienda tulemuse, kogudes 163 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles