Randalu riietab tuntud meloodiad džässikuube

Külli Haav
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Randalu arvates on Jõulujazzil mängitav kava kõlapildilt temale väga iseloomulik.
Kristjan Randalu arvates on Jõulujazzil mängitav kava kõlapildilt temale väga iseloomulik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Džässilik vabadus ja lapsepõlvemeloodiad – nii iseloomustab pianist ja helilooja Kristjan Randalu oma Jazzkaare kava, mis tuleb esitusele koos keelpillikvartetiga Prezioso.

Nii enne kui pärast Jõulujazzi kontserte kodumaal on klaverikunstnikul rohkelt tegemist seoses äsjailmunud plaatidega mitmel pool mujalgi. Edukalt ja täissaalidele on ta Saksamaal mänginud koos maailmakuulsa Tuneesia muusiku Dhafer Youssefiga kava plaadilt «Birds Requiem», tulemas on kontserdid Pariisis ja Mannheimis koos Jazz Ensemble Baden-Württembergiga – kollektiiviga, mis koosneb selle Saksa liidumaa džässipreemia laureaatidest.

Preziosoga koos mängitavatel kontsertidel Tartu Ülikooli aulas (kontsert toimus eile, 3. detsembril), Tallinnas Kumus (8. detsembril) ja Viljandi Pärimusmuusika Aidas (15. detsembril) kõlavad palad, millega Randalu puutus kokku juba lapsepõlves. Ta mäletab Kustas Kikerpuu, Uno Naissoo, Eino Tambergi ja Ülo Vinteri viise telekast ja plaadilt – Entel-Tentel oli nende peres ikka populaarne –, samuti vanaema laulurepertuaarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles