Programmeerimisdotsent Härmel Nestra saab medali

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härmel Nestra ütleb, et ei arva parima matemaatikaõpetaja medalist midagi, kuid juhendajatööd teeb ta südamega.
Härmel Nestra ütleb, et ei arva parima matemaatikaõpetaja medalist midagi, kuid juhendajatööd teeb ta südamega. Foto: Kristjan Teedema

Homme kell 11 tunnustab Tartu ülikool ja Eesti Matemaatika Selts ülikooli senati saalis professor Gerhard Rä­go mälestusmedaliga Eesti parimaid matemaatikaõpetajaid. Medal antakse ka TÜ programmeerimiskeelte dotsendile Härmel Nestrale.

«Loomulikud keeled on kõige ebaloomulikumad keeled, mida ma tean. Siinkohal mõtlen ma keeli, milles inimesed räägivad, mitte programmeerimiskeeli,» rääkis programmeerimiskeelte dotsent Härmel Nest­ra. Ta peab silmas seda, et programmeerimiskeelt on palju lihtsam selgeks õppida kui mõnd võõrkeelt.

Programmeerimise õpetamist ta aga lihtsaks ei pea. «Õpetada, kuidas toimivad klassikalised algoritmid, on küllaltki lihtne. Kui sa puust ja punaselt ette näitad, jõuab see enamikule tudengitele kergesti kohale. Tükk maad raskem on õpetada programmeerimist, kus tuleb ette antud idee vormi valada, sest seal tuleb mängu loomingulisus,» jutustas dotsent Nestra hoogsalt oma tööst ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles