Balti jaama pole hüva ootesaali loota

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu nimetatakse Balti jaama ootesaaliks, mil ametlikult suurust 73 ruutmeetrit, kitsast käiku pandimaja, piletikassade ja Selveri kassade kõrval. Seevastu Selver võtab enda alla 850 ruutmeetrit.
Praegu nimetatakse Balti jaama ootesaaliks, mil ametlikult suurust 73 ruutmeetrit, kitsast käiku pandimaja, piletikassade ja Selveri kassade kõrval. Seevastu Selver võtab enda alla 850 ruutmeetrit. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi nii rongireisijad kui raudteefirmad arvavad, et Tallinnas Balti jaamas peaks üks korralik ootesaal olema, seda sinna siiski ei tule.

«Kas see on normaalne, et ühe Euroopa Liidu riigi pealinna peavaksali hoone müüakse maha ja tehakse sinna toidupood?» küsis üks rongisõitja, kes hiljuti tormituule käes õhtust elektrirongi pidi ootama. Häda pärast saanuks tuulevarju minna ka kunagisse linnalähirongide jaamahoonesse, kus on juba aastaid kaubanduskeskus, kuid seal pole ootamiseks kohta ja hoone praegused kasutajad ei vaata sellele kuigi hea pilguga.

Balti jaama hoone kuulub aktsiaseltsile Go Group. Ettevõtte kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov kinnitab, et ka omanikfirma arvates peaks Balti jaama reisikeskuse juurde kuuluma ruumikas ootesaal, kus on mugav rongi oodata ja pileteid osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles