Indrek Kuus: plekist linnumaja

Indrek Kuus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kuus
Indrek Kuus Foto: SCANPIX

Kartuli-sibula-suitsu-hallitusjuustuvorm väikese küüslaugu, muskaatpähkli ning kibuvitsasiirupiga õrna õllega ülevalatult, juurde kotletid lamba-veise-kaneeli-muskaatpähkliga, teatab üks riigikogu meesliikmest sõber Facebookis.

Ma tegin taimse pilavi india basmati riisist, porknast, kuivatet ploomest, kuivatet maasikaist, kuivatet kisiilimarjust ja kuivatet barbarissimarjust. Siis veel rohkelt nelki, kuiva münti, jahvatet vürtsi, meresoola, demerara suhkrut ja pisut vett. Lisandus arm. Vastutasuks aromaatne pilavihurm, tutvustab oma kokakunsti teine minu hea jumalakartlik ja sõnaosav sõber.

On suisa suurepärane, kui soorollid kolinal murduvad ja tütarlastest sirguvad torumehed, kuid kogu siirast lugupidamisest kokakunsti ja sõnaosavuse vastu tuleks PISA testide tulemuste heleroosas valguses meenutada, et maheda tallehautisega ja kokaraamatuga saab vist varsti hakkama igaüks, kuid katsu sa leida meest, kes mootorsae käima saab või mõnel mootorsõidukil siduriketta vahetab. Üks ei välista muidugi teist, sest küllap ükskord jõuab aega, kus mees läeb hommikul jahile ja kalale, tuleb koju, teeb toidu valmis, hellitab naist ja kirjutab kitarri tinistades luuletusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles