President Ilvesele antakse USAs kõrge autasu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Liis Treimann / Postimees

President Toomas Hendrik Ilvesele antakse homme Washingtonis autasu innovaatilise kodanikuühiskonna arendamise eest.

Iga-aastase autasu annab Ilvesele demokraatlikku arengut toetav mõttekoda NDI (National Democratic Institute), mille eesmärgiks on toetada ja tugevdada demokraatlikke institutsioone kogu maailmas.

Samuti kohtub Eesti riigipea Washingtonis ka USA endise välisministri Madeleine Albrightiga ja osaleb koos temaga videopöördumises, milles nad tervitavad Tallinnas peetaval Eesti Inimõiguste Instituudi aastakonverentsil osalejaid.

Lisaks kohtub Eesti riigipea kodanikevabadusi edendava mõttekoja Freedom House'i presidendi David Krameriga ja USA välisministeeriumi küberküsimuste koordinaatori Christopher Painteriga.

President Ilves annab Washingtonis ka üle Kotkaristi I klassi teenetmärgi, mille ta annetas 2010. aasta iseseisvuspäeva eel USA erukindral Bantz John Craddock’ile, kes oli NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja aastatel 2006-2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles