Eurorahad vähenevad põhjusega

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Andres Haabu

Kortermajade elanikel on tekkinud huvi ja tahtmine oma kodusid renoveerida – see on kogu meie elamufondi säilimise üks alustalasid. Eurotoetussummadega on aga aastate jooksul valmis ehitatud palju muudki olulist, räägib aastalõpuintervjuus majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Elukeskkonna kvaliteedi tõstmiseks on järgmise seitsme aasta ehk euroliidu uue eelarveperioodi jooksul plaanis ühendada senisest paremini ka erinevad transpordiliigid.

Millised on need riigi toimimise ja arengu mõttes olulisemad objektid Eestis, mis on tänu euroliidu rahalistele vahenditele ehitatud ning missugune võiks teie hinnangul olla nende mõju?

Eurotoetuste kasutamise suurem eesmärk on euroliidu riikide arengutaseme ühtlustamine ning selles kontekstis on kõik projektid seda eesmärki silmas pidades olulised. Rääkides suurematest projektidest teedeehituses lõppeval perioodil, võib kindlasti ära mainida Ülemiste ristmiku, Aruvalla-Kose teelõigu, Luige liiklussõlme, Tartu ümbersõidu osalise ehituse ning Mäo ja Maardu liiklussõlmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles