Magus kink oma kätega

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Oja valmistab kirju koera palle. Isevalmistatud assortii võib panna mõnda kaunisse karpi või pakendada läbipaistvasse kinkekilesse.
Gerli Oja valmistab kirju koera palle. Isevalmistatud assortii võib panna mõnda kaunisse karpi või pakendada läbipaistvasse kinkekilesse. Foto: Peeter Langovits

Isetehtud jõulukink on kindel valik – see vormitakse täpselt kingisaaja iseloomu või eelistuste järgi ning tuleb otse südamest. Käsitööna valminud trühvlid on ühed populaarsemad kingitused, mida valmistatakse paljudes köökides jõulude eel juba aastaid.

Kalevi kommivabriku tootearendaja Gerli Oja pakub välja mõned ülilihtsad kommiretseptid, mida kodus katsetada vahelduseks klassikalistele trühvlitele.

Oja soovitab, et lugeja ärgu lasku end tema soovitustest piirata, vaid ammutaks neist inspiratsiooni. Jõhvikajahu võib asendada ju pohla- või astelpajujahuga. Kes tahab, võib kommimassi segada veidi alkoholi – näiteks rummi või brändit. Väike alkoholikogus annab särtsaka maitsenüansi ning käsitöökommid ühtlasi säilivad paremini. Üldjuhul kehtib reegel: mida värskem, seda maitsvam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles