EMi finaalis debüteerinud Tribuntsov: viimane ei tahtnud olla

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsov basseinis.
Ralf Tribuntsov basseinis. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

«Tuleb tunnistada, et läksin finaali mõttega, et ei tahaks viimaseks jääda. Ilmselt ei ole hea nii mõelda, aga see oli minu eesmärk,» tunnistas ujumise lühiraja Euroopa meistrivõistlustel 100 meetri selilidistantsil 8. kohta jagama jäänud Ralf Tribuntsov. Lisaks elu esimesele individuaalsele finaalikohale püstitas Tribuntsov Taanis toimunud EMil kaks uut Eesti rekordit ja koputas väga jõuliselt ka 50 meetri seliliujumise finaali uksele.

19-aastane Tribuntsov alustas 100 meetri selilidistantsi võimsalt juba laupäeval, kui püstitas eelujumises ajaga 51,65 uue Eesti rekordi. Noormehe hea hoog jätkus poolfinaalis, kus aeg 51,77 tagas talle seitsmenda tulemuse ja elu esimese individuaalse finaalikoha. Eile õhtul toimunud finaalis jäi Tribuntsovi saagiks 8.–9. koht, mida ajaga 51,69 jäädi jagama Itaalia esindaja Niccolo Bonacchiga.

«Olen finaaliga rahul. Natuke jääb kripeldama, et seal uut Eesti rekordit ei ujunud, aga üldiselt kõik õnnestus,» muljetas Tribuntsov vahetult pärast finaali. «Enne finaali ma tegelikult ei mõelnud Eesti rekordile, vaid seadsin eesmärgiks olla 7.–8. koha kandis ja mitte viimaseks jääda. See õnnestus, andsin endast viimaste meetriteni kõik ja jäin üldpildiga rahule,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles