Eestlased jõuavad taas Dakari rallile

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Triisa (keskel) viib üle üheksa aasta Eesti lipu taas ühele maailma raskeimale võidusõidule ehk Dakari rallile.
Toomas Triisa (keskel) viib üle üheksa aasta Eesti lipu taas ühele maailma raskeimale võidusõidule ehk Dakari rallile. Foto: Mihkel Maripuu

Tarmo Triisa ja Mart Meeru lähevad üle üheksa aasta esimeste eestlastena maailma üheks raskemaks võidusõiduks peetavale Dakari rallile.

«Kui nägin esimest korda rallile võetavat toidukotti, pulbreid ja kreeme, siis mõtlesin küll, mis värvi ma pärast olen. Tuleb salaja vist leivapäts ikka kaasa võtta,» naeris Tarmo Triisa, kes on üks kahest Eesti tsiklimehest, keda ootab jaanuaris ees üheks maailma kõige raskemaks võidusõiduks peetav Dakari ralli.

Kolmes Lõuna-Ameerika riigis sõidetav Dakari ralli saab olema Triisale ja teisele eestlasele Mart Meerule tõeliseks proovikiviks. Ees ootab 13 päeva ja 8734 km, temperatuurivahe võib kõikuda vahemikus –5 kuni +49 kraadi ning kui kõige madalam punkt asub 200 meetrit merepinnast allpool, siis kõrgmäestikus tuleb sõita 5500 meetri kõrgusel. Tundub, et sellise ettevõtmise jaoks peab olema veidike hull –  või hoopis suur unistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles