Kultuurikomisjon toetab Tallinna rahvuspargi eesmärki

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa võimaliku tulevase rahvuspargi territooriumist on juba praegu kaitse all.
Osa võimaliku tulevase rahvuspargi territooriumist on juba praegu kaitse all. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu kultuurikomisjon arutas täna sotsiaaldemokraatide ettepanekut Tallinna rahvuspargi loomiseks.


Komisjoni esimehe Peeter Kreitzbergi sõnul arutleti selle üle, kas Tallinnas oleks vaja moodustada rahvuspark või saab linn juba praegu detailplaneeringutega kaitsta neid territooriume, mis kaitsmist vajavad.
«Rahvuspargi idee eesmärki tunnustati komisjonis küll igati. Et miljööväärtuslikud alad säiliksid, et Maarjamäele jääks madal hoonestus ja sinna ei kerkiks kõrgeid maju,» loetles Kreitzberg.

«Me toetame ettepaneku tegijate eesmärki, aga praegu on veel vara öelda, kas see eesmärk tuleks saavutada rahvuspargi loomise teel või mõnel muul viisil. Praegu peaks keskkonnaministeerium tellima eksperthinnangu rahvuspargi moodustamise mõttele ja ma arvan, et me tuleme selle teema juurde tagasi,» lisas ta.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna elukeskkonnakomisjon tegi mai algul valitsusele ettepaneku luua Tallinna rahvuspark. Sotside idee järgi haarab uus kaitseala Lasnamäe veeru ja Tallinna lahe vahelise ala, tipnedes lõunas Kadrioru pargi ning põhjas Pirita jõe ürgoruga.

Tulevase pealinna rahvuspargi territooriumil asuksid üleriigilise väärtusega Kadrioru loss, Vabariigi Presidendi residents, lauluväljak, Maarjamäe loss, Metsakalmistu, botaanikaaed ning Lasnamäe paeveerg Iru sillast kuni Hundikuristikuni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles