Viimaste aegade vägevaim mäng andis karika Tartu Rockile

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki mehed (valges) said eile koju minna karikaga.
Rocki mehed (valges) said eile koju minna karikaga. Foto: Kristjan Teedema

0,8 sekundit enne korvpalli Eesti karikavõistluste finaali lõppu võttis Tartu Rocki leedulasest tagamees Augustas Peciukevicius vastutuse oma õlule, kerkis kolmese joone lähedal õhku ja saatis palli korvi suunas teele. Nahkkera lendas läbi korvirõnga ja see tähendas Rocki võitu 71:69. Lisaks hooaja esimese trofee võitmisele oli löödud ka viimaste aastate kodune valitseja Kalev/Cramo.

Sellist kirgede tormi, nagu valitses eile Tartu Ülikooli spordihoones, pole Eesti korvpallis tänavu veel nähtud – seda nii väljakul kui tribüünidel. Ühestki hetkest polnud märgata, et mängus oli tavaliselt vähehinnatud karikavõistluste võit. Mõlemad meeskonnad tahtsid seda võitu – Kalev selleks, et tõestada oma jätkuvat kodust ülevõimu, Rock aga selleks, et lõpuks ometi murda finaalmängudes Kalevile allajäämise needus. Lõpuks see ka õnnestus.

Kogu finaalkohtumine möödus punkt-punkti-heitluses. Teisel veerandajal sai Rock korraks justkui minema, kui pärast Janar Taltsi kolmest asuti juhtima 30:24, kuid järgmise viie minuti minimatši võitis Kalev 13:2 ja vaheajale mindi juba Kalevi eduseisus 37:32.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles