Jõuluskulptuur kolib muuseumi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeplatsi moodulskulptuur ahvatleb turnima ja vana-aastaõhtu meeleolus andsid noored ahvatlusele ka järele, olgugi et skulptuur on täis keelavaid silte.
Raeplatsi moodulskulptuur ahvatleb turnima ja vana-aastaõhtu meeleolus andsid noored ahvatlusele ka järele, olgugi et skulptuur on täis keelavaid silte. Foto: Kristjan Teedema

Praeguse kava järgi algab tuleval nädalal raeplatsil vineermoodulitest talvise skulptuuri lahtivõtmine ja selle uueks asukohaks peaks saama linnamuuseumi õu, kus moodulitest ei tule täpselt samasugune kujund.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan ütles, et jõuluajaks raeplatsile loodud skulptuur võetakse lähiajal koost lahti ja selle uueks asukohaks saab Tartu linnamuuseumi hoov. Muuseum on soovinud seda oma õue kujundamiseks ja seal on ka ruumi.

Teppan märkis, et skulptuuri moodulid olidki mõeldud korduvalt kasutamiseks, seejuures saab neist kokku panna erisuguseid kujundeid. See on tema sõnul autorite Anna-Liisa Undi ja Anne Rudanovski kätes, kuidas nad skulptuuri uuesti üles panevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles