Jõulud ei ole kõigi jaoks rahu aeg

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damaskuses palvetas jõulude ajal koos kristlastega rahu eest ka Süüria sunniitide peamufti Ahmed Badr al-Din al-Hassoun.
Damaskuses palvetas jõulude ajal koos kristlastega rahu eest ka Süüria sunniitide peamufti Ahmed Badr al-Din al-Hassoun. Foto: AFP/SCANPIX

Kristlastest on saanud tagakiusatuim usugrupp maailmas.

Peaasjalikult sekulaarses Eestis tähistavad rahulikult jõule nii usklikud kui usuleiged elanikud, ent mitmel pool maailmas tähendab see kristlaste jaoks aega, kus nad on pühakodadesse kogunedes eriti haavatavad.

Hoolimata sellest, et 2,2 miljardi järgijaga kristlus on endiselt maailma levinuim religioon, kuulutasid äsja lõppenud aastal mitmed raportid, et tegu on ka maailma tagakiusatuima religiooniga ning paavsti sõnul tapetakse igal aastal 100 000 kristlast. Kohutav arv ei sisalda siiski vaid otseselt usuvägivallas tapetuid, see hõlmab ka suurtes konfliktides hukkunud kristlaste hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles