Teadlased uurisid naaritsate iseloomu

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli zooloogiaosakonna doktorant Kairi Kiik on Tallinna loomaaias naaritsaid uurinud juba ligi kümmekond aastat ja liigi päästmise oma südameasjaks võtnud.
Tartu ülikooli zooloogiaosakonna doktorant Kairi Kiik on Tallinna loomaaias naaritsaid uurinud juba ligi kümmekond aastat ja liigi päästmise oma südameasjaks võtnud. Foto: Margus Ansu

Et tehisasurkonnas kasvanud euroopa naaritsad paljuneda ei taha, on teadlasi muserdanud kaua. Teada on ka põhjus: tehiskeskkonnas sündinud isased muutuvad indlevate emaste juures liiga agressiivseks või liiga loiuks.

Seda kinnitavad möödunud aasta algul euroopa naaritsate (tuntud ka kui veetuhkur ja soosaarmas) kohta teadusajakirjas Zoo Biology avaldatud Eesti teadlaste tehtud uuringu tulemused.

Otsides vastust küsimusele, miks tehiskeskkonnas sündinud isased järglasi ei taha saada, ühendasid Tartu ülikooli ja Stockholmi ülikooli teadlased jõud ning määrasid esimest korda maailmas nende vilgaste väikekiskjate iseloomutüübid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles