Ministeerium kavatseb elanikud pooltühjadest majadest ümberkolida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid
Kopli liinid Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eestis on rohkem kui 400 tühja või pooltühja kortermaja, mille elanikud võiks kolida renoveeritud korteritesse ning siis saaks tühjad majad lammutada - selliseid plaane arutab praegu majandusministeerium, esialgu on valminud uurimus tühjadest majadest.

Tühjade või pooltühjade kortermajade probleem on nendes omavalitsustes, kus on tööpuudus suurem, korterite hinnad madalamad ja kust lahkuvad inimesed, majandusministeeriumis arvatakse, et mõistlik oleks renoveerida osa kortermaju ja kolida sinna inimesed teistest tühjadest majadest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Iga hoone toimib nagu tervikorganism ja ei saa pidada kuidagi tehniliselt õigeks, et hoone funktsioneerib pooltühjana, kuna kortermajas ei ole võimalik kütta ühte korterit,vaid tuleb kütta tervet maja ja need tühjad korterid peab keegi kinni maksma,» selgitas ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Margus Sarmet.

Sarmet ütles lammutamise eest elanikele pakutavad kompensatsiooni kommenteerides, et selleks, et üldse mingi lammutamine tuleks kõne alla peavad need korteriomanikud loobuma oma omandist riigi või kohaliku omavalitsuse kasuks ehk kui need majad on likvideeritud, siis see maa peab jääma riigi või omavalitsuse omandisse, kes saab siis sellega toimetada oma äranägemise järgi,

Uuring näitas, et Eestis vajab lammutamist 253 ja renoveerimist 223 probleemset korterelamut ehk ühtekokku on 476 tühja või vähemalt 25 protsendi ulatuses tühja korterelamut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles