Sotsiaalreform, mis puudutab 100 000 inimest

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmise aasta juulis peaks algama töövõimetuspensioni reform, mis puudutab isiklikult 100 000 töövõimetuspensionäri, kelle töövõimelisust hakkab edaspidi hindama töötukassa.
Järgmise aasta juulis peaks algama töövõimetuspensioni reform, mis puudutab isiklikult 100 000 töövõimetuspensionäri, kelle töövõimelisust hakkab edaspidi hindama töötukassa. Illustratsioon: Allikas: sotsiaalministeerium

Järgmise aasta juulis peaks algama töövõimetuspensioni reform, mis puudutab isiklikult 100 000 töövõimetuspensionäri, kelle töövõimelisust hakkab edaspidi hindama töötukassa, üritades neist võimalikult paljusid tööle aidata.

Praegu on Eestis 99 400 töövõimetuspensionäri, ja nende hulk üha kasvab. Praeguse süsteemi jätkudes oleks neid kaheksa aasta pärast 119 000.

Reformi esimesed seaduseelnõud hakkavad lähiajal sotsiaalministeeriumist liikuma valitsuse ja riigikogu poole ning üks selle eesmärke on peatada töövõimetuspensionile jäävate inimeste massiline lisandumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles