Tallinna loomaaed ja Lennusadam edestasid külastajate arvu poolest Muumimaad ja Heurekat

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMP05: LOOMAAED   : TALLINN, EESTI, 22DEC11
Loomaaed. Rookass. 
lt/Foto:LIIS TREIMANN
TLMP05: LOOMAAED : TALLINN, EESTI, 22DEC11 Loomaaed. Rookass. lt/Foto:LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Soomes peetakse 23. korda sealset suurimat turismimessi Matka 2014,  kus tutvustavad oma tooteid ja teenuseid ka üle paarikümne Eesti ettevõtte. EAS juhatuse liige Martin Hirvoja rääkis, et juba praegu on külastajate seas väga populaarsed Tallinna loomaaed ja uudne Lennusadam, mis külastajate arvu poolest edestavad näiteks Soome kuulsat Muumimaad.

Hirvoja rääkis, et 43 protsenti Eestit väisavatest turistidest on soomlased, seega on Soome Eesti jaoks tähtsaim turg. Tänavu on eestlaste fookus messil pereturism ja soov viia turist ka Tallinnast välja.

Hirvoja sõnul on Eesti turisimiobjektid külastajate seas popid: Meremuuseumis ja vastavatud Lennusadamas käis mullu ligi 300 000 külalist, põhjanaabrite Heurekas oli aastal 2012 külastajaid 266 000, sesoonselt avatud, et ilmakuulsal Muumimaal käis aga aastal 2012 külastajaid 210 000. Äärimiselt populaarne on külastajate seas aga Tallinna loomaaed, mida väisas mullu 360 000 külalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles