Savisaar tunnistas probleeme linnahalli arendusprojektiga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tunnistas Tallinna TV saates «TeleTallinn. Linnapea tund» vaataja küsimusele vastates, et linnahalli arendusprojekt on takerdunud, kuid lähiaastatel pole linnal rahalist jõudu, et ise linnahalli renoveerimisega alustada.


«Eks me oleme ikkagi huvitatud, et meile investeeringuid ka tuleks ja kuna antud juhul said eellepingud sõlmitud ja ameeriklased lubasid selle projektiga lähiaastatel alustada, siis võib-olla me olime ka liiga kergeusklikud,» tunnistas Savisaar vastuseks ühe televaataja küsimusele, et miks linn ise linnahalli korda ei tee.

«Ma olen nõus, et see kõik on võtnud palju rohkem aega, kui me ootasime. Te võite selle peale öelda, et on ju meeles, kui palju see varasematel aastatel aega võttis, et niisugust suurt objekti üles ehitada. Aga nii või teisiti, ta on jäänud liiga pikalt venima. Me oleme huvitatud, et selle teeksid meile investorid. Kui nendest asja ei saa, siis peab Tallinna linn ise hakkama sellega tegelema või muutma konkursitingimusi ja tegema uue konkursi,» ütles linnapea.

Linn võiks Savisaare sõnul linnahalli renoveerimise ka ise ette võtta, aga sinna kuluks veel mitu aastat aega. «Meil on praegu vaja Tondiraba jäähall valmis ehitada. Eks see ole ka osa linnahalli projektist, sest kui mäletate, et linnahalli üks olulisemaid objekte oligi jäähall. Kui me oleme Tondiraba jäähalli valmis saanud, siis ma üldse ei välista varianti, et võtame ette ka linnahalli renoveerimise. Aga esialgu ma ikkagi orienteeruks meie välispartneritele,» lausus Savisaar.

2009. aasta kevadel teatas linnavalitsus, et USA ettevõte Tallinn Entertainment LLC kavandab linnahalli enam kui miljardi krooni suurust investeeringut. Ettevõtte üks omanikke olevat kosmeetikakuninganna ja omanimelise kaubamärgi looja Estée Lauderi poeg Ronald S. Lauder.

Sellest ajast alates on linnavõim nii opositsioonipoliitikute kui ajakirjanike küsimustele andnud ebamääraseid vastuseid, teatades, et läbirääkimised investoritega «on lõpusirgel». Viimasel ajal püüavad linnaisad linnahalli teemalistele küsimustele vastamisest hoiduda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles