Ukraina poksiring

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško
Vitali Klitško Foto: A.Peegel

Lvivis ja teistes Ukraina läänepoolsetes linnades hõivatakse valitsushooneid. Kiievis, kus tõuseb lõkkesuits ja loobitakse süütepudeleid, kogunetakse jätkuvalt barrikaadidele ja miilits piinas 17-aastast poissi. Tänavatel on meeleavaldajate laagrid, mis kuulutati eelmisel pühapäeval ebaseaduslikuks, ning Ukraina peaminister teatab, et mässajatega läbirääkimisi ei peeta. Samuti on ta ühtäkki avastanud, et korraldatakse riigipööret.

Opositsiooni silmapaistvaim liider, poksitšempion Vitali Klitško pöördus demokraatlike riikide valitsuste poole sõnumiga, et valitsuse terror tuleb lõpetada ning Ukraina kodanikuühiskond vajab kaitset.

Puutumata ei jäänud ka Klitško ise – keegi julge ja jultunu pihustas ta pühapäeval, mil meeleavaldused vägivaldseks pöördusid, üle tulekustuti pulbriga. Kontaktsemateks rünnakuteks poksitšempioni puhul ükski vähegi tervemõistuslik olend ilmselt valmis pole, olgugi et tegu on tasakaaluka ja intelligentse hiiglasega, kes läheneb massidele rahulikult ja püüab nende tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles