Ants Kask: laiema avalikkuse huvi jäi tagaplaanile

, Tartu linnavolinik (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Kask
Ants Kask Foto: SCANPIX

Iga uus ettevõtmine, millega rahvale antakse otsustusõigusi, väärib äramärkimist. Tartlaste kaasamisega linnaeelarve menetlemise protsessi on võimud kuulda võtnud, et rahva soove ja ettepanekuid tuleb arvestada.

Linna elukeskkonna parandamiseks tehtud 158 ettepanekut oli isegi tublisti rohkem, kui linnavõimud lootsid näha, sest senised rahva küsitlemised on linna elukorraldamise kiituseks andnud ju hoopis roosilisemaid tulemusi. Seevastu jäi kesiseks aga hääletusõigusega isikute osalemine, ainult 3,3 protsenti.

Enamikus ettepanekutes polnud midagi uut, kuigi esmajärjekorras oodati investeerimiseks just uusi ideid ja projekte. Oma ettepanekutes muretsevad linlased enamasti argipäevaste, meid ümbritsevate probleemide pärast, mis korduvad ja mille tegemata jätmist tuleb hoolsatel kodanikel ikka ja jälle silmaklappidega ja kurtidele linnavõimudele meelde tuletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles