Martin Kala: reform või romantika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kala
Martin Kala Foto: SCANPIX

Prantsusmaal käib presidendi armuafääri valguses äge arutelu, kui palju infot peaks jääma avalikkuse eest kardinate taha varjule. Taas on teemaks laimu- ja andmekaitse­seadused, mis reguleerivad ühiskonna tasakaalu väljendusvabaduse, saladuste ja hea maine kaitsmise vahel, kirjutab kolumnist Martin Kala.

Francois Hollande’il on palju muid muresid: õrnal jääl püsiv majandus, ülimadal toetusprotsent, puudulik tööreform ja muud argipäevased jamad. Kuid märksa tähtsamate tööküsimuste asemel pidi ta avalikult lahkama oma eraelu. Rahvast jahmatasid presidendi armurännakud Elysée paleest naabruskonna kortermajja, veetleva näitlejanna seltsi. Prantsusmaa president keeldus aga oma ebadiskreetsustest rääkimast ja nõudis, et õigus jalule seataks – tema eraelu on puutumatu!

Võim on ülim armujook, eriti Prantsusmaal. Francois Hollande elas Elysée palees koos Paris Matchi kõmuajakirjaniku Valérie Trierweileriga, kellega ta polnud abielus, mis on isegi Prantsusmaa poliitkultuuri arvestades üsna ebatavaline. Trierweiler ihus aga pidevalt (ja avalikult) hammast kolmkümmend aastat Hollande’i partneriks olnud eelmise presidendikandidaadi Ségolene Royali peale, kellega riigipeal on neli last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles