Vaeste patuste alev Belgias

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüüpiline Charleroi panoraam korstnate ja vabrikutega jätab trööstitu mulje.
Tüüpiline Charleroi panoraam korstnate ja vabrikutega jätab trööstitu mulje. Foto: Evelyn Kaldoja

Brüssel-Charleroi lennuväljale vaadates on selge, et tegu on hoopis teisest puust (pigem plekist) ettevõtmisega kui Brüsseli Zaventemi lennuväli. Lennujaama küljes pole mitte ühtegi tuubust – kindel märk, et ohje hoiab Ryanair.

Ka kõik muud klassikalised Ryanairi koduväljaku omadused on olemas. Näiteks, kuigi nimi sisaldab Brüsselit, asub see tegelikult Belgia pealinnast 60 kilomeetrit eemal ning viimati enne Iiri odavlennufirmat leidis intensiivset kasutust liitlasvägede poolt natside pommitamiseks. Kui poleks Ryanairi, mis pakub vastupandamatult soodsaid pileteid inimestele, kes on valmis peatuma paar päeva transiitlinnas, ei käiks Charlerois ilmselt ühtki turisti.

Mõistmaks saabujaid tervitavat õhkkonda, tasub ruumilt ette kujutada Tartu bussijaama, kus on avatud araabia turg. Maani rüüdes habemikud, pearätiga prouad ja pruunisilmsed mudilased – näib, et Fesi ja Alžiiri lendude inimesi tullakse vastu võtma kogu suguvõsaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles