Videoloeng: milline on geenimeditsiin täna ja homme?

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Kurg
Ants Kurg Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikooli molekulaarse biotehnoloogia professor Ants Kurg pidas kolmapäeval Viimsi keskkoolis loengu geenimeditsiinist.

Poolteist tundi kestnud loengus tegi professor Kurg sissejuhatuse geneetikasse ja geenitehnoloogiasse, rääkides DNAst, geenidest ja erinevatest geenivariantidest üldiselt. Seejärel tuli loengus juttu pärilikkuse osast haiguste tekkel, samuti individuaalsetest haigusriskidest, neid muutvate geenide avastamisest ja nende teadmiste kasutamisest nii teaduses kui meditsiinis.

Samuti rääkis Kurg loengus farmakogeneetikast ja -genoomikast ning nende võimalikest rakendustest personaalmeditsiinis. Põgusalt vaadeldi viimasel ajal esile kerkinud laiatarbe geenitestide teemat ning iga uue tehnoloogia ja teadmise rakendamisega paratamatult kaasnevaid vastuolusid. Ka üritatu pildil positsioneerida Eesti biomeditsiini alaseid uuringuid ja võimalikke arenguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles