Kadri Liik: poliitikud ja Sotši

Kadri Liik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Liis Treimann

Välispoliitika asjatundja Kadri Liigi arvates pole erilist põhjust kritiseerida seda, et Andrus Ansip Sotši sõidab, suusatamist vaatab ja kohtub – peaministrina – kõigiga, kellega vajalikuks peab. Ainus asi, mis tõsiselt häirib, on osalemine avatseremoonial.

Hakatuseks natuke taustinfo­t. Nimelt: erinevalt paljudest mu sõpradest mina tegelikult ei ole liitunud Eestis kõlava kategoorilise kriitikakooriga Reformierakonna ja peaminister Ansipi aadressil. Seda põhjustel, mis on tõenäoliselt üsna subjektiivsed ja tulenevad mu töö eripära.

Midagi pole teha – välismaal elades, välispoliitikaga tegeledes ning palju teiste riikide valitsustega suheldes on võimatu mitte märgata asju, mis Eestis on paremini kui mujal. Eestis tõesti ongi rohkem tõsidust, rohkem strateegilisust, rohkem loovat teha tahtmist, vähem valelikkust, vähem varastamist ja vähem mõttelagedat edevust kui väga paljudes teistes kohtades – ja teiste all ei pea ma silmas mitte mingit Kolmandat Maailma, vaid mitmeid meie partnereid Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles