Seli: olen optimist ja usun alati inimest

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli toetab kindlalt Kristina Šmigun-Vähit.
Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli toetab kindlalt Kristina Šmigun-Vähit. Foto: Liis Treimann

«Usun eelkõige inimest, Kristinat, aga kui faktid räägivad ühel hetkel teist keelt, siis inimene valetab,» sõnastas EOK president Neinar Seli oma arvamuse juhtumi kohta, kus Kristina Šmigun-Vähi Torino olümpial võetud dopinguproovis tuvastati halb analüütiline leid, kui termineis täpne olla. Samas ei tähenda isegi juttu ümber lükkavad faktid alati seda, et inimene valetaks, tõdes Seli.

«Olen käinud kaks kuud ringi, kehv tunne hinges,» tõdes Seli. 5. detsembril laekus EOKsse kiri Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt, milles anti teada, et Šmigun-Vähi dopinguproovidest leiti keelatud ainet.

«Mõistagi ei hakanud me kirja sisu avalikustama, sest kõigil on selgelt meeles 2002. aasta juhtum, kus Šmigun-Vähi positiivsest A-proovist anti reeglitevastaselt üldsusele teada, B-proov aga osutus puhtaks,» selgitas Seli. «Kohtusin kohe Šmigun-Vähiga. Ta andis oma selgitused, kinnitas, et pole midagi keelatut tarvitanud, kuid soovis siiski asjast Eesti rahvale teada anda. Tal oli see õigus, kuid ma palusin esmalt rääkida tiimi liikmete, ka doktor Mihkel Mardnaga. Lõpuks otsustati esmalt juhtumit uurida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles