Kasv jäi kängu

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SKT jäi mullu viimases kvartalis esialgsetel andmetel samale tasemele  nagu see oli tunamullu samal perioodil.
SKT jäi mullu viimases kvartalis esialgsetel andmetel samale tasemele nagu see oli tunamullu samal perioodil. Illustratsioon: graafika: Silver Alt

Statistikaameti andmetel jäi Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) mullu viimases kvartalis esialgsetel andmetel samale tasemele, nagu see oli tunamullu samal perioodil. Ka kokku kasvas Eesti majandus 2013. aastal üle-eelmise aastaga võrreldes vaid 0,7 protsenti.

Positiivselt mõjutas majandust viimases kvartalis kõige rohkem töötleva tööstuse kasv. SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe pidas seda üllatavaks, põhjendusi sellele tuleb tema hinnangul otsida erinevatest hinnaliikumistest.

«Tootjahinnad on suurenenud rohkem kui tarbijahinnad. Ehk siis sisendite hinnad on tõusnud kõigile peaaegu ühtmoodi, samas kui väljundihinnad on tõusnud erinevalt ning mõnel juhul ka langenud,» selgitas Arumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles