Isa ründas kasvatajat ja viis tütre jõuga lasteaiast minema

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Kuidas reageerida teatele, et lasteaeda tungis lähenemiskeelu saanud vihane isa, lõi teda takistanud kasvatajat näkku, haaras magava lapse sülle ja jooksis minema? Tallinnas lahendati see olukord politsei eriüksuse eduka äkk­rünnakuga.

«Tagantjärele targana teame, et tegelikult oli see õnneks üsna turvaline lugu,» meenutab Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht, üks prefektuuri kriisireguleerimismeeskonna liikmetest Priit Pärkna üht eelmise aasta tõsisemat politseioperatsiooni Tallinnas. «Aga me pidime sellele algusest peale reageerima võimalikult musta stsenaariumi kohaselt. Olema valmis selleks, et lapse elu ja tervis võivad olla ohus.»

Alles siis, kui politseioperatsioon viis tundi hiljem Sauel kiirreageerijate eduka üllatusrünnakuga lõppes, selgus, et isal polnud halbu kavatsusi ja ta oli parajasti viimas oma pisitütart tagasi ema juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles