Pealinnas käib äri keelatud külmrelvadega

Irina Kablukova
, Den za Dnjomi ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleskoopnui
Teleskoopnui Foto: Küllike Rooväli

Välismaalastele müüakse Tallinna sadama lähedal asuvates poodides hõlma alt teleskoopnuie, mis võib aga heausksele ostjale kaasa tuua sissesõidukeelu Eestisse.

Tallinna sadama ümbrus pretendeerib õigusega Eesti ühe kuritegelikuma kandi nimetusele. Siin leidub küllaga välismaiseid turiste, kel jagub raha, kes on lõõgastunud ega pane paljutki tähele, ei mõtle kõige lihtsamatelegi ettevaatusabinõudele. Just see tõmbab ligi pisisulisid ning suuremaidki kurjategijaid ja hõlptuluotsijaid.

Viimasel ajal on endast märku andnud üks uus «äri». Tallinna sadama lähedal asuvatesse kaubanduskeskustesse on hakanud ilmuma tegelased, kes pakuvad välismaalastele müüa teleskoopnuie.

Müüjad tegutsevad otse kaubanduskeskuste seinte vahel, näiteks Nordic Centrumis ja Merekeskuses. Noored mehed leiavad vilunud pilguga turisti, astuvad ligi ja teevad ettepaneku neilt osta. Välismaalased on öelnud, et neile pole pähegi tulnud, et tegu võiks olla millegi ebaseaduslikuga, sest tehing tehakse ju kaubanduskeskuses. Ebameeldiv tõde jõuab ostjani alles siis, kui ta satub koos oma kaubaga kontrolli, olgu piiri ületamisel või laeva pardal. Hangitud kaup võetakse mõistagi ära, sest teleskoopnuie peetakse relvaks ning need on tsiviilisikutele keelatud. Karistuseks ei ole aga ainult trahv, vaid ka sissesõidukeeld Eestisse.

Pikemalt saate lugeda Postimehe paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles