Mihkelson: lääneriigid on reageerinud Ukraina sündmustele hilinemisega

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL) ütles täna ETV saates «Foorum», et läänemaailma hoiak on Ukraina suunas sageli olnud kannatamatu ning reageerinud tähtsatele sündmustele hilinemisega.

«Kiireid lahendusi pole. Lääneriigid on Ukrainas toimuvale kogu aeg hilinemisega reageerinud,» sõnas Mihkelson.

Välisminister Urmas Paeti (Reformierakond) sõnul peaks Euroopa Liit selgelt end konflikti vahendajana välja pakkuma. «Praegu konflikti osapooled ei taha üketeisega suhelda,» märkis Paet. Teise võimalusena näeb ta sanktsioonide kehtestamist vägivalla eest vastutavatele inimestele.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Marianne Mikko (SDE) hinnangul pole ELi välispoliitikajuht Catherine Ashtoni töö Ukraina suunal väga hästi välja tulnud. Lisaks avaldas ta lootust, et välisminister Paet läheb homme ELi välisministrite erakorralisele kohtumisele jäiga sõnumiga Ukraina kohta.

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa (Keskerakond) rõhutas, et tuleb teha kõik selleks et lõpeks verevalamine ja osapooled istuksid läbirääkimiste laua taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles