Jalgpallurist klaverivirtuoos nopib järjest võite

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu lemmik on kaitsja John Terry Chelseast,» lausus Tammekas treeniv noor klaverimängija Arko Narits.
«Minu lemmik on kaitsja John Terry Chelseast,» lausus Tammekas treeniv noor klaverimängija Arko Narits. Foto: Margus Ansu

Kui Arko Narits (14) üheksa aastat tagasi sugulaste vanal pianiinol koerapolka selgeks õppis, ei osanud ta sugugi arvata, et just klaverimängul on tema edasises elus sedavõrd tähtis roll.

Nüüdseks on Tamme gümnaasiumi kaheksandasse klassi jõudnud Arkost saanud nii kõrgel tasemel noor pianist, et oma vanuseklassis ei leidu talle võrdset Eestis ega Baltimaades. Selle kinnituseks on pikk nimekiri viimaste aastate konkurssidest, kus ta on paari erandiga vaid esikohti tunnistanud.

Erinevalt tavapärasest olukorrast, kus mudilane viiakse muusikakooli mõnda pilli õppima ikka vanemate soovil, oli ema Anneliga Arkol vastupidi. «Kui ütlesin emale, et tahaksin muusikakooli õppima minna, siis alguses oli ta vastu, kuna see olevat nii raske,» meenutas Arko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles