Tallinna ukrainlased leinasid rahvuskaaslasi palvusel

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ukrainlaste kongressi esimees Vira Konõk eilsel palvusel Tallinnas.
Eesti ukrainlaste kongressi esimees Vira Konõk eilsel palvusel Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Kuigi katoliku pühakodades pole riigilipud ja poliitilised avaldused üldiselt soositud vaatepilt, rippus eile Tallinnas kreekakatoliku Kolmekäelise Jumalaema kirikus erandkorras Ukraina sinikollane.

Lipp, millel küljes must leinalint, toodi palvusele, millega mälestati Maidanil hukkunuid. Kui veel mõni minut enne palvuse algust paistis, et üritus jääb üsna kahvatuks ja osalejaid koguneb vaid paar-kolmkümmend, siis esimeste ukrainakeelsete palveridade jooksul valgus tilluke pühakoda rahvast tihkelt täis.

Tulijaid oli väga erinevaid: oma kirikusse oma rahva kurbust jagama tulnud ukrainlasi, kohmetuid eestlasi, paar daami leedu kogukonnast. Nende vahel, mitte ühes grupis, vaid pigem üksikult teiste seas, saabus mitu IRLi poliitikut: erakonna Rahvuslaste grupi juht Tarmo Kruusimäe, kaitseminister Urmas Reinsalu, viimatine linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross, välissekretär Veiko Lukmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles