Reformierakond ja IRL kaotasid toetust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollaaž eelmistest valimistest. Tänaseks on Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) saanud Isamaa.
Kollaaž eelmistest valimistest. Tänaseks on Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) saanud Isamaa. Foto: Toomas Huik, Peeter Langovits, Margus Ansu (Postimees), Elmo Riig, Marko Saarm

Nii Reformierakond kui Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kaotasid veebruaris eelmise kuuga võrreldes toetajaid, kuid opositsiooniparteide populaarsus kasvas, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori uuringust.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Keskerakonnale oma hääle 27 protsenti valijatest, eelmise kuuga võrreldes kasvas nende toetus kahe protsendipunkti võrra, teisel kohal on sotsiaaldemokraadid, kelle toetus kasvas 3 protsendipunkti võrra 26 protsendini, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Nii Reformierakonna kui IRLi toetus kahanes aga kuuga kolme protsendipunkti võrra, Reformierakonda toetas 21 protsenti, IRLi 19 protsenti küsitletutest, erakondliku eelistuseta kodanikke oli veebruaris 36 protsenti.

TNS Emori analüütik Aivar Voog kommenteeris, et koalitsioonierakondade reitingu langus toimus põhiliselt jaanuari lõpus ja veebruari alguses, uuringu teises laines 12.- 19. veebruarini IRLi ja Reformierakonna reiting tõusis nelja protsendi võtta, seega on koalitsioonierakondade reitingu languse taga jaanuari teises pooles või veebruari alguses toimunu.

Emor küsitles ERRi uudistetoimetuse tellimusel 901 valimisealist kodanikku, küsitlusperiood oli 29. jaanuarist 19. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles