Ministeerium jagas regionaalseteks investeeringuteks 17,6 miljonit krooni

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Regionaalminister Siim Kiisleri juhitav regionaalsete investeeringutoetuste programmi komisjon toetas 45 taotlusprojekti 17,6 miljoni krooniga.

Kiisleri sõnul on toetust saanute hulgas palju laste ja noortega seotud objekte - erinevad mänguväljakud, noortekeskused, lasteaiad ja koolid. «See raha annab tööd paljudele ehitusmeestele ja teistele meistritele. Tegemist on reaalse tööga, mis tuleb ära teha ja mul on hea meel, et riik saab raskel ajal siin kohalikele inimestele tööd pakkuda,» rääkis minister.

2010. aasta I vooru esimesse etappi laekus kokku 121 taotlusprojekti, millest teise etappi suunati neist 56. Komisjoni otsusega kinnitati toetused 45 projektile. Taotlusnõuetele mittevastavuse ja vahendite lõppemise tõttu jäid toetuseta 11 projekti.

Programmi eesmärgiks on parandada avalike teenuste kvaliteeti ja kättesaadavust regioonides ning toetada sellega kohaliku elukeskkonna arengut. Programmi toetused on suunatud ehitus-, rekonstrueerimis- ja remonttööde teostamiseks hoonetes ja rajatistes, et parandada hoolekande, õppimise, sportimise ja vaba aja veetmise tingimusi eelkõige laste ja noorte ning perede, vanurite ja puuetega inimeste jaoks.

Hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programm käivitus 1998. aasta alguses. Kokku on 1998. aastast kuni praeguseni toetatud 1570 projekti kogusummas 382 miljonit krooni.

Programmi vahendid on viimastel aastatel vähenenud, sest hasartmängumaksus laekumised on vähenenud ja programmile eraldatakse 12,7 protsenti hasartmängumaksu laekumistest. Aasta tagasi, 2009. aasta mais, jagati toetusteks 18 miljonit krooni.

Taotluste esitamise järgmine tähtaeg on 15. september 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles