Bussijaama planeering põhjustas teravaid vaidlusi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama planeering läheb nüüd avalikule väljapanekule, mis kestab 18. märtsist 9. aprillini. Avalik arutelu on 27. märtsil.
Bussijaama planeering läheb nüüd avalikule väljapanekule, mis kestab 18. märtsist 9. aprillini. Avalik arutelu on 27. märtsil. Foto: Sille Annuk

Tartu bussijaama ning Tasku laienduse detailplaneering on avalikuks aruteluks küps, otsustas volikogu pühade eel, aga opositsioon on kriitiline nii planeeringu kui ka selle menetlemise käigu suhtes.

Kokkuvõtvalt toetasid 28 volikogu liiget kruntide Turu 2, Soola 8, Soola 4 ja Soola 4a ning lähiala detailplaneeringu vastuvõtmist ja avalikule arutelule saatmist. 10 volikogu liiget Vabakunna, Isamaalise Tartu Kodaniku ja IRLi ridadest hääletas vastu.

Senise bussijaama ja Tasku keskuse vaheline ala on kavas kinni ehitada ning bussijaam hakkaks paiknema hoone sisemuses. Reisijate teenindamiseks mõeldud ala ehk bussiterminali suuruseks on ette nähtud minimaalselt 850 ruutmeetrit. Samuti võimaldab planeering Dorpati hotelli ja Tasku keskuse ühendamist galeriidega alates teise korruse tasandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles