Kiievis käis möll nii ülemraada ees kui ka sees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister ei saanud eile kohtuda ülemraada spiikriga, kuid põhjustas hotelli Ukraina taga barrikaadidel väikese meediasündmuse, tuues hukkunute mälestuseks pärja.
Eesti välisminister ei saanud eile kohtuda ülemraada spiikriga, kuid põhjustas hotelli Ukraina taga barrikaadidel väikese meediasündmuse, tuues hukkunute mälestuseks pärja. Foto: Raigo Pajula

Eile keskpäeval tekkis Kiievis hotelli Ukraina tagustel barrikaadidel korraks elevus, kui Eesti väliminister Urmas Paet saabus kaaskonnaga sinna pärjaga surma saanud protestijate mälestuseks. Välismaised meediaesindajad tormasid kaameraid nähes samuti sündmust jäädvustama. Pärast mõningast nõutust – kuhu täpselt pärja asetama peaks – sai see lillesülemite ja küünalde kõrvale paika. Sündmust jälgis suuril silmil sealsamas end tünnilõkete ääres soojendanud neljane punt protestijaid, kes ühtäkki leidis end välklambisähvatuste risttulest.

Tegus päev möödus eile Kiievi ülemraada sees ja ees. Parlamendihoone juurde oli kogunenud eriilmeline seltskond, kellest osa nõudis jätkuvalt Julia Tõmošenko – kes oli esmaspäeval teatanud, et kavatseb Saksamaale ravile minna – taandumist Ukraina tulevikupoliitikast.

Teine seltskond laigulistes rõivastes mehi elas tokkide, torude ja kaigaste vastu maad peksmise kõminal kaasa oma eestkõnelejale, Dnipropetrovskist pärit kõvahäälsele mehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles