Helsingi-Tallinna vahelise raudteetunneli ehitus kestaks 20 aastat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar koos Helsingi linnapea Jussi Pajuneniga.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar koos Helsingi linnapea Jussi Pajuneniga. Foto: Raepress/Scanpix

Täna kohtusid Helsingis Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Helsingi meer Jussi Pajunen, et koos arutada Helsingi-Tallinna raudteetunneli tasuvusuuringi teostamist ning selle rahastamist.

Raepressi andmetel jõudsid linnapead arusaamisele, et tunneli ehitus kestaks hinnanguliselt 20 aastat ning selle suudmed asetseksid Viimsis ning Porkkalas või Pasilas. Tunneli pikkuseks võib kujuneda 70 kuni 85 km, millele lisandub 10 km maismaal.

Linnapea Edgar Savisaar ütles pärast kohtumsit, et projektil on suur tulevik Tallinna ja Helsingi integreerumisel ning ühiste klastrite ja ühise tööjõuturu tekkimiseks. «Laiemalt võttes on projektil oluline tähendus kogu Euroopa integreerumises,» rääkis Savisaar.

Mõlemad linnad pöörduvad Euroopa Liidu poole, et tagada tasuvusuuringu finantseerimine. Kiire ja eduka lahenduse korral saab uuring alguse järgmisel aastal, selle periood on kaks aastat ning linnad tagavad omafinantseerimise.

Savisaar paneb Helsingi-Tallinna raudteetunneli tasuvusuuringu küsimuse linnavalitsuse istungile sügisel.

Tallinna 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnaks olemise kontekstis arutasid linnapead Savisaar ja Pajunen e-pileti ja teiste kultuuriteenuste arendamist, muuhulgas linnakodaniku televisiooni käivitamist. Räägiti ka Tallinna Kultuurikatla projekti elluviimisest, sest Soomes on analoogiliste projektide teostamise kogemus olemas.

Varasemalt on kokku lepitud, et linnapeade Edgar Savisaare ja Jussi Pajuneni mitteformaalsed kohtumised toimuvad regulaarselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles