Kindralmajor Vaikšnoras: kaitsekolledž on ainulaadne

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralmajor Vaikšnoras ütles, et Tartu on suurepärane koht, kus töötada ja elada. Tema juhitava Balti kaitsekolledži lõpetanute arv ületab selle aastaga tuhande piiri.
Kindralmajor Vaikšnoras ütles, et Tartu on suurepärane koht, kus töötada ja elada. Tema juhitava Balti kaitsekolledži lõpetanute arv ületab selle aastaga tuhande piiri. Foto: Kristjan Teedema

Eile 15. aastapäeva tähistanud Balti kaitsekolledži ülema kindralmajor Vitalijus Vaikšnorase sõnul on kõrgkool nende aastatega saavutanud sideme Tartu elanikega ja muutunud siinse kogukonna osaks.

Balti kaitsekolledž on Tartus tegutsenud 15 aastat. Kuidas üldse sobitub sellise tasemega julgeolekukõrgkool Tartu linna?

Tartu on kindlasti hea linn sellise asutuse jaoks. Minnes ajaloos tagasi, siis 15 aasta eest otsustati see kool siia Tartusse luua. See oli kolme Balti riigi ühine otsus ja kui seda arutama hakati, siis ühe põhjusena leiti, et sellist tüüpi kool ei peaks asuma ühegi riigi pealinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles