Riisalo: aasta enne valimisi pole mõtet paremkoalitsiooni lammutada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo
Tiit Riisalo Foto: Peeter Langovits / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Tiit Riisalo ütles, et kuigi parteile teadaolevalt on Reformierakond alustanud sotsiaaldemokraatidega konsultatsioone, pole tema hinnangul praeguses olukorras põhjust senist parempoolset koalitsiooni lammutada.

Riisalo kordas IRLi seisukohta, et Ukraina sündmuste tõttu oleks peaminister võinud tagasiastumisega oodata. «Nii kiire selle Reformierakonna uue tulemisega ka ei ole,» ütles ta Postimehele.

Praeguseks on peaminister valitsuse tagasiastumisteate siiski juba esitanud ning see tähendab tema sõnul, et algavad erakondade konsultatsioonid. Ta ütles, et IRLile teadaolevalt on Reformierakond neid juba alustanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Riisalo sõnul ei istu ka IRL käed rüpes ning konsultatsioonideks töö käib. Ta kinnitas, et senises valitsuses maailmavaatelisi tülisid ei olnud, ehkki mõnes küsimuses oli nügimist. Samas on see tema sõnul poliitika tavaline osa.

«Nii või teisiti pole põhjust aasta enne valimisi parempoolset koalitsiooni lammutama hakata, eriti praeguses olukorras. Vaatame, kuhu läbirääkimised võivad viia,» ütles ta.

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip esitas presidendile tagasiastumisteate täna ennelõunal, olles eelnevat teinud oma tagasiastumise otsuse teatavaks valitsuse erakorralisel istungil. Peaministri tagasiastumisel astub tagasi ka tema juhitav valitsus, mis jätkab siiski tegevust uue valitsuse ametisseastumiseni.

Presidendil on tagasiastumispalve saamisest alates 14 päeva aega, et määrata peaministrikandidaat ning teha talle ülesandeks moodustada uus valitsus. Reformierakond on juba varem otsustanud, et presidendilt vastava ettepaneku saamisel asub järgmist valitsust moodustama partei auesimees ja senine eurovolinik Siim Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles