Tung Euroopa jalgpalliperre

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gibraltari jalgpallikoondislased koos fännidega rõõmustamas pärast 0:0 viiki Slovakkiaga. Hüüdnime «Team 54» kandvast Gibraltarist sai mullu UEFA 54. liige.
Gibraltari jalgpallikoondislased koos fännidega rõõmustamas pärast 0:0 viiki Slovakkiaga. Hüüdnime «Team 54» kandvast Gibraltarist sai mullu UEFA 54. liige. Foto: AFP/SCANPIX

Eelmisel aastal suurenes Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) liikmesriikide hulk 54ni, kui värske koondisena võeti vastu Suur­britannia meretagune ala Gibraltar. Samas on olemas võimalus, et peagi on UEFA veel ühe liikme võrra rikkam.

Enne Gibraltarit olid viimasteks UEFAga ühinejateks Montenegro (2007. aastal), Kasahstan (2002. aastal), Bosnia ja Hertsegoviina (1998. aastal) ja Andorra (1996. aastal). Praeguse seisuga peaks järgmiseks liitujaks olema Kosovo, kes sai aasta alguses Rahvusvaheliselt Jalgpalli Liidult (FIFA) loa pidada ametlikke sõpruskohtumisi.

«Järgmisena ongi sellel teel Kosovo. Nad peaksid liitumisele päris lähedal olema. Kui juba FIFA on andnud neile õiguse mängida, on edasine pigem ainult aja küsimus,» usub Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak, et lähiajal võib UEFA liikmesriikide arv tõusta 55ni ja seega osaleks ka valikmängudel üks koondis rohkem. «Valikmängude mõttes poleks see jälle üldsegi mitte halb, kuna vaadates praegust EM-valiksarja, on üks vaba koht ju olemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles