Henrik Roonemaa: väikse inimese usalduskriis

Henrik Roonemaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Erakogu

Vaevalt üks päev pärast seda, kui Facebook teatas, et ostab 19 miljardi dollari eest maailmas väga populaarse sõnumiprogrammi Whats­App, tekkis Telegram Messengeri Twitteri-kontole teade, et neil on asjad päris hästi, sest päeva jooksul liitus nendega kogunisti 500 000 uut kasutajat. Selleks hetkeks ei olnud Telegramist keegi eriti midagi kuulnud.

Järgmisel päeval teatasid nad juba, et Telegramiga liitus 800 000 inimest ning nad on Saksamaal, Hollandis, Mehhikos ja veel mitmes riigis kõige populaarsem äpp. Veel järgmisel päeval oli uusi liitujaid juba sada sekundis ning 23. veebruaril ehk kolm päeva pärast siinkirjeldatud sündmuste algust liitus umbes viis miljonit inimest päevas. Muhkkatk ei levi ka nii kiiresti, kui Telegram seda suutis, nad tõusid vähem kui nädalaga kõige populaarsemaks tasuta äpiks umbes 50 riigis.

Telegrami loojad on vennad Nikolai ja Pavel Durov, kaks Peterburi noormeest, kelle eelmiseks saavutuseks oli Venemaa Facebook ehk sotsiaalvõrgustik VKontakte. Hoogsat ja ekstsentrilist Pavel Durovit on lausa nimetatud Venemaa Mark Zuckerbergiks. Pärast pikemat sorti veenmist ja käteväänamist müüsid Durovid võrgustiku VKontakte aktsiad jaanuaris Kremli-sõbralikele suurärimeestele maha ja nüüd räägitakse, et lisaks nn vanale meediale on võim saanud enda kätte kontrolli ka uue üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles