Valimisliidud said võimult tünga

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliitude nimekirjas Tartu volikogusse pääsenud Tõnis Lukas (vasakult), Jüri-Ott Salm, Merle Jääger ja Gea Kangilaski võivad ilma jää­da juba vaid vormistamise küsimusena tundunud õigusest moodustada oma väikesed volikogufraktsioonid, nii Vabakunnal kui Isamaa­li­sel Tartu Kodanikul on volikogus kolm kohta. Pilt on tehtud volikogu esimese istungi ajal raekojas.
Valimisliitude nimekirjas Tartu volikogusse pääsenud Tõnis Lukas (vasakult), Jüri-Ott Salm, Merle Jääger ja Gea Kangilaski võivad ilma jää­da juba vaid vormistamise küsimusena tundunud õigusest moodustada oma väikesed volikogufraktsioonid, nii Vabakunnal kui Isamaa­li­sel Tartu Kodanikul on volikogus kolm kohta. Pilt on tehtud volikogu esimese istungi ajal raekojas. Foto: Margus Ansu

Vastupidi valimisliitude lootusele ei toetanud Tartu volikogu põhimääruskomisjon esmaspäeval fraktsiooni moodustamise alampiiri alandamist seniselt viielt volinikult kolmele, põhjendades, et põhimäärust ei tuleks muuta valimistulemuse järgi.

Tartu põhimääruses on öeldud, et fraktsiooni võivad moodustada viis volikogu liiget. Mullustel valimistel said valimisliidud Vabakund ja Isamaaline Tartu Kodanik kumbki kolm volikogukohta – seega alla künnise. Algasid arutelud põhimääruse muutmise üle, mis tagaks valimisliitudele samasugused õigused, nagu on fraktsiooni moodustamiseks piisava esindatuse saanud erakondadel.

Veel mullu detsembris ütles volikogu esimees Aadu Must, et ta pole kuulnud, et keegi kõnealuse piiri alandamisele vastu vaidleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles