Välisminister külastas sõjaohvreid Thbilisi haiglas

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjatehnika Lõuna-Osseetia pealinnas Tshinvalis.
Vene sõjatehnika Lõuna-Osseetia pealinnas Tshinvalis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Täna kohtus välisminister Urmas Paet Thbilisis Gruusia peaministri Lado Gurgenidzega ning külastas sõjaohvreid Tbilisi keskhaiglas.

Gruusia peaministri sõnul on riigis üle 100 000 sisepõgeniku, kellest 20 000 pole enam kuhugi tagasi pöörduda ning neile on vaja koheselt luua elamistingimused, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Sõjategevuse kahjud on ületanud miljardi dollari piiri ning summa suureneb pidevalt. Peaministri sõnul on oluliselt vähenenud ka investeeringud Gruusiasse. Samas on plaanis luua fond, et saaks alustada ülesehitustöid ja taastada hävitatud infrastruktuuri. Vene sõjaväe tegevuse tagajärjel on süttinud ka Borjomi rahvuspark.

Eesti välisminister külastas ka Thbilisi keskhaiglat, kus viibib üle 400 sõjategevuses kannatada saanud patsiendi. Sõjaohvrid, kelle seisund on
stabiliseerunud, suunatakse Thbilisi keskhaiglast edasi teistesse haiglatesse.

«Kannatanute seas on palju neid, kellel pole haiglast lahkudes enam kuhugi minna,» sõnas välisminister Paet. «Kümned inimesed haiglas on ülimalt kriitilises seisundis.»

Eesti kavatseb saata Gruusiale sõjastegevuses kannatanute olukorra leevendamiseks veel täiendavat humanitaarabi. 12. augustil saatis Eesti Gruusiale 5,5 tonni humanitaarabi, mis sisaldas sidemerulle, antibiootikume, infusioonilahuseid, kergvoodeid, esmaabipakendeid, tekke, termolinu, inimeste varingutest päästmise varustust ja kolme kiirabi auto sisustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles