IRL esitab Ergma taas riigikogu esimehe kandidaadiks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu juhatuse praegused liikmed.
Riigikogu juhatuse praegused liikmed. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuigi riigikogu esimehe koha saab tavaliselt endale koalitsioon, otsustas uue võimuliidu loomisest kõrvale jäänud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon esitada Ene Ergma neljapäeval toimuvatel valimistel taas riigikogu esimehe kandidaadiks.

IRLi fraktsiooni esimehe Kaia Iva sõnul leppis saadikurühm kokku, et seab esimehe kandidaadina üles Ergma, kes on oma tööd pikka aega tasakaalukalt ja väga hästi teinud. Ergma on riigikogu juhatusse kuulunud alates 2003. aastast.

Küsimusele, kas 22 liikmega fraktsioon esitab oma kandidaadi ka riigikogu aseesimeheks, vastas Iva, et selles osas pole neil veel lõplikke seisukohti. Tema sõnul arutab fraktsioon kandidaadi esitamist uuesti tõenäoliselt kolmapäeval.

Riigikogu valib üheks aastaks esimehe ja kaks aseesimeest neljapäeva hommikul toimuval istungil. Tavaliselt saab riigikogu esimehe ja esimese aseesimehe koha koalitsioon ning opositsioonile jääb teise aseesimehe koht.

Uue võimuliidu moodustamiseks kõnelusi pidavad Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei ole ametikohtade jagamiseni seni veel jõudnud.

Praegu kuuluvad Ergma kõrval aseesimeestena riigikogu juhatusse reformierakondlane Laine Randjärv ja keskerakondlane Jüri Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles